Üzüm Çekirdeği Yağı

tarafından
4188
Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı
Üzüm çekirdeğinden elde edilen renksiz ve hafif bir yağ olan üzüm çekirdeği yağı, kullanım alanı bakımından oldukça çeşitli seçenekler sunmaktadır. Üzüm çekirdeğinin faydaları sağlık, kozmetik gibi alanlarda alternatif tedavi ve kullanım olanakları sunar.

Üzümün kökeni Asya’ya dayanır, 1600’lü yıllarda Avrupa’ya ve Kuzey Amerika’ya tanıtılmıştır, tıpkı şarap yapımında olduğu gibi üzüm çekirdeği yağı da soğuk presleme yöntemiyle çıkarılır. Üzüm çekirdeği yağı Vitis vinifera türündeki üzümlerin tohumlarından, tatlı ve ceviz aromalı bir yağdır.

Üzüm tatlı ve besleyici bir meyvedir ve yüzyıllardır yetiştirilir. Üzüm çekirdeğinin faydaları konusunda çalışmaları olan ve üzüm çekirdeği yağı üretimi konusunda öncü ülkeler İspanya ve Arjantin ülkeleri olmasına rağmen ana üreticileri İtalya ve Fransa’dır. Yapılan bilimsel araştırmalar üzüm çekirdeği yağının sağlığa çeşitli yararları olduğunu ortaya koymuştur.

uzum-cekirdegi-Yagi

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

  • Üzüm çekirdeğinde bulunan Oligomerik proanthocyanidine, C vitamininden 20 kat E vitamininden 50 kat daha güçlü bir antioksidandır, üzüm çekirdeğinde bulunan antioksidanlar kanser gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Ayrıca bu madde kötü kolestrolü düşürür ve kalp damar hastalıklarına iyi gelir. Kalp damar sisteminin iyileştirilmesine yardımcı olan üzüm çekirdeği yağı iyi kolestrol seviyesini de arttırmaktadır.
  • Oligomerik proanthocyanidine maddesi aynı zamanda anti-inflamatuar özellik taşıdığı için hemoroid ile birlikte gelen şişkinliği alır ve ağrıyı azaltır, kanamalı hemoroidlerde rahatlama sağlar.

[reklam id=1]

  • Üzüm çekirdeğinin faydaları arasında cilt hastalıkları, egzama, sivilceler ve alerji gibi cilt sorunlarının tedavisi de vardır, içerdiği linoleik asit sayesinde cilt sorunlarını tedavi edebilen anti alerjik ve anti inflamatur özelliklere sahiptir.
  • Kan damarlarındaki akışın sağlanmasında yetersizlik ve kan damarlarının hasarları varise sebep olur, üzüm çekirdeği yağı dolaşımı artırdığı için damarlardaki anormal genişlemeleri engeller ve örümcek damar, varis gibi problemlerin tedavisine yardımcı olur.
  • Üzüm çekirdeği yağı yumuşatıcı özelliklere sahip olduğu için kozmetik sektöründe çok çeşitli kullanım imkânlarına sahiptir. Krem, losyon, dudak kremi, saç bakım ürünleri gibi ürünlerin önemli bir bileşenidir.
  • Üzüm çekirdeği yağı cilt toniği olarak kullanılabilir, cildi sıkıştırıcı özelliği vardır. Tüm ciltler için uygun bir nemlendiricidir, çatlak görünümleri onarır, cilt yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklarla mücadelede yardımcı olur. Saç kremi ve kepek için kullanılabilir.

uzum-cekirdegi-Yagi1

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Üzüm çekirdeğinin faydaları oldukça fazladır, yağı açısından oldukça zengin bir nemlendiricidir, bu sebeple doğrudan cilde uygulanabilir. Cilde uygularken birkaç damla ile başlayıp ihtiyaç duyuldukça kullanılabilir ancak çok zengin ve doğal bir nemlendirici olduğu için çok az kullanımın bile cildin büyük bölümüne yeterli olacağını unutmayın. Dilerseniz günlük kullandığını kremlerin içerisine karıştırıp kullanabilirsiniz. Birkaç damlayı cilde dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.

Üzüm Çekirdeği Yağı Fiyatı: Üzüm çekirdeği yağı alırken internette satılan her ürüne itibar edilmemeli mümkün olduğunca kaliteli ve tanınmış ürünleri satın alınmalıdır. Satış fiyatı 250 ml şişelerde ortalama 65-70 TL civarındadır. Bu fiyatın çok çok altında ürün bulursanız alırken bir daha düşünün.